Bodywork

Wat is bodywork? Hoe werk ik tijdens een sessie? Of waar hecht ik belang aan? Wat zit er achter het handelen en hoe kan je een sessie ervaren? Dit zijn een paar van de vele vragen die ik geregeld krijg. Vragen waar ik antwoorden op kan geven, maar die niet sluitend zijn. Want het blijft een persoonlijke ervaring.

Voor mij gaat een sessie bodywork of lichaamswerk in essentie over de ervaring. Na een sessie bevestigen vele dit, woorden geven gaat de ervaring voorbij. Woorden raken niet de diepte die kan geraakt worden tijdens een sessie.

Uiteraard doe ik graag een poging om jullie mee te nemen in deze ervaring. De sessies vinden plaats op een futon, een soort grote mat, op de grond en gebeuren steeds op kleren. Gemakkelijke kleren dragen zonder broeksriem of knoop is dan ook aan te raden.

Bij de start van de sessie luister ik naar jouw vraag. Ik neem je vervolgens mij in een reis naar je lichaam. We starten met het landen in je eigen lichaam via woorden. Vervolgens raak ik je lichaam aan, nodig ik jou uit om mee de plek te ontmoeten die wordt aan geraakt. Zo kunnen we samen zinken in de plek. Het zinken in een plek zorgt voor verschillende mogelijkheden. Door de aanwezigheid komt er bewustzijn in die plek en kan deze oplossen. Het bewustzijn vergroten van het lichaam zorgt ervoor dat je meer aanwezig kan zijn in je dagelijks leven. Zo kan je even overdag bij jezelf inchecken en helder voelen wat je echt nodig hebt. Zo neem je ook ten volle verantwoordelijk voor hij jij je nu voelt, en kan je zelf beslissen hoe je hiermee aan de slag gaat of wat je volgende keuze is.

Tijdens de sessie nodig ik je uit om in je lichaam te ademen, om te voelen wat er leeft. Ik begeleid je hierbij en bied een veilige bedding aan via mijn aanwezigheid.

Via aanraking komt jouw lichaam terug in contact met de oorspronkelijke vorm. Door het leven heen houden we verschillende emoties, gedachten en situaties vast in ons lichaam. Zowel bewust als onbewust. Door het vast houden van deze energieën kan jouw levensenergie minder stromen. Je wordt snel emotioneel, voelt weinig balans, je krijgt fysieke klachten of je hebt het gevoel geen grip te hebben op het leven. Jouw lichaam kan door aanraking terug beginnen stromen. Jouw levensenergie kan geactiveerd worden door aanraking en het losmaken van de punten waar hij vast zit.

De Healing Tao en bodywork hangen nauw samen. Beide hebben ze dezelfde principe, het helend vermogen van het lichaam activeren. Bij de Healing Tao doe je dit zelf via integratie van oefeningen. Bij bodywork, ontvang je een behandeling. Maar nadien is het wel essentieel om er ook thuis mee aan de slag te gaan. Dit gaat voor mij niet over grote oefeningen, maar over het bewustzijn dat je creëert in je dagelijks leven. Hoe je dit doet daar begeleid ik je graag mee.

Na een sessie beland je in een diepe rust. Het lichaam heeft tijd nodig om een sessie te integreren. Dus voldoende rust of een wandeling in de natuur helpen hierbij. Daarnaast is het ook belangrijk om genoeg water te drinken.

Heb je na het lezen van deze tekst vragen? Wil je graag meer weten? Of eens een sessie ervaren?

Via deze link kan je een afspraak in plannen.

Ik ontmoet je graag!

Liefs,
Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *