Bodywork

Lichaamswerk, het is een woord dat veel meer aan bekendheid aan het winnen is en dit vind ik zelf geweldig. Hoe meer mensen deze term leren kennen en voor hun lichaam gaan zorgen, des te gelukkiger ik ervan wordt! Omdat het nog niet zo bekend is, krijg ik regelmatig de vraag, lichaamswerk werk, wat is de juist? Maar jij geeft bodywork sessies, dit mag je mij toch eens uitleggen. Dus met heel veel plezier breng ik helderheid rond de term lichaamswerk en wat bodywork juist is.

Lichaamswerk is meer een verzamelnaam voor verschillende holistische therapeutische benaderingen die zich richten op het in balans brengen van het lichaam en het bevorderen van welzijn op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Binnen het concept van lichaamswerk vallen verschillende technieken en methoden, waarvan bodywork er één is.

Bij zowel bij lichaamswerk als bodywork wordt de focus gelegd op het herstellen van de natuurlijke stroming van energie in het lichaam en het vrijmaken van spanningen en blokkades die kunnen leiden tot fysieke klachten, stress of emotionele disbalans. Het doel van lichaamswerk is om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en om zo de innerlijke balans en potentieel te herstellen.

Bij bodywork wordt contact gemaakt met het lichaam van de cliënt om spanningen te verminderen, om te ontspannen en blokkades los te maken. Verder staat bodywork ook gekend om tot in een diepe staat van rust te belanden waar je hoofd helemaal stil wordt en je effectief kan luisteren naar de taal van je eigen lichaam.

De sessie vinden plaats op een futon op de grond. Ik werk ook steeds op kleren. Hiervoor vraag ik om gemakkelijke kleren aan te doen, liefst zonder broeksknoop of riem.

Heb je nog vragen, laat het me zeker weten via marlies@tragerleven.be.

Maak kennis met mijn individueel- of groepsaanbod: