Healing Tao

Tao is de weg van de natuur en het universum. Tijdens Tao ga je ervaren en voelen waar het over gaat. Het gaat over het loskoppelen van de mind en aankomen in je lichaam. Contact maken met wat er werkelijk speelt in je lichaam.

Het taoïsme gaat terug tot ongeveer 600 v.C. met geschriften van Lau-Tse. Het Taoïsme gaat over de weg van de mens, in balans met de natuur. Zonder verzet meegaan met de stroom ying en yang.

Het menselijk lichaam is ook een energiesysteem, dat bestaat uit verschillende Chi-stromen. De chi-stromen in het lichaam zijn te vergelijken met de natuur. Beide zijn ze onderhevig aan veranderingen.

Het leven toont jou steeds de juiste weg.

De Tao maakt de verbinding met de 5 elementen. De elementen die je kan terug vinden in de natuur. Hier aan zijn organen en medianen gekoppeld. Binnen elk kan je ook een levensfase, seizoen, emoties en zintuigen aankoppelen. Je kan op vele domeinen in het leven hier naar terug koppelen. Hiermee komen we in contact met onder andere meditaties van de organen.

Door ons bewust te worden op welk domein er een onbalans is kan je via gerichte oefeningen ervoor zorgen dat er terug meer evenwicht en vitaliteit komt. Door de zelfmassage of de innerlijke glimlach kan je je vast gezette energie weer laten stromen.

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje bij workshop voor mijn aanbod rond Healing Tao!
Workshop – TRAGER LEVEN

Wil je graag meer weten, maar volg je liever geen groepslessen? Contacteer me gerust vrijblijvend voor een persoonlijk traject.

Liefs,
Marlies

*Bron: Healing Tao, Basis Cursus, Liliane Callad

Circulair leren

Waarom ben ik hier voorstander van? Of kan je een zelfde workshop twee keer volgen?

De natuur werkt op een circulaire manier, elk proces vindt steeds opnieuw plaats. Zo schenk ik aandacht aan de essentie en krijg je die vanaf het begin mee. Door de herhaling komt er steeds meer verdieping, zowel in de inhoud als de verandering in jezelf. Dit proces is anders dan het lineaire leerproces dat we kennen in onze moderne  maatschappij. Dan ontmoet je de essentie pas op het einde van het traject.

Door in te stappen in een groeiproces ga je informatie verzamelen. Je zal tijdens een eerste ervaring, deze basis ervaring opslaan en zo kan je onmiddellijk de geleerde materie toepassen.

Door te herhalen maak je het mogelijk om deze basiservaring te verdiepen en uit te breiden. Zo wordt het praktische toepassen in je dagelijks leven eenvoudiger. Er ontstaat groei en je gaat de materie verder beheersen.

Een ajuin bestaat uit verschillende lagen en indien je tot de kern wil komen, dien je door de verschillende lagen door te gaan. Je mag ze laag per laag afpellen. Dit geldt ook voor jou persoonlijk proces en om steeds meer tot jouw kern te komen.

Een boeiend proces van groei en transformatie. Indien je zin hebt om je hier verder in te verdiepen, steeds wel op de cursussen of in een traject.

Liefs,
Marlies

Journaling

Je hoofd leeg schrijven, een braindump. Wanneer doe je het en hoe pas ik dit toe in mijn dagelijks leven?
Of journaling, net iets anders dan een dagboek schrijven. Maar wel helemaal je hoofd in duiken om vervolgens de connectie met je lichaam te maken.

Ik schrijf dagelijks wat er in mezelf leeft. Meestal na een moment op mijn mat van meditatie, lichaamsoefeningen, yoga of stretching. Maar dit kan ook voor ik ga slapen of na een moment waarbij ik in mijn hoofd terecht kwam door een gebeurtenis.
Ik start steeds met eerst mijn hoofd leeg te schrijven, alles te noteren wat er rond dwaalt in mijn hoofd. Vervolgens ga ik dieper in op patronen of gedrag dat ik reeds herken. Ik ga na wat ik juist dacht en de manier waarop ik tegen mezelf sprak. Ik sta stil bij dit proces. Ik stap uit het verhaal van de gebeurtenis of de situatie en ga verder kijken. Een laagje dieper. Ik schrijf wat er allemaal er in me op komt.

Vragen die ik mezelf bijvoorbeeld hier bij stel:
– Wat gaat er om in mijn hoofd?
– Waar loop ik nu in vast? Gedachte, situaties, patronen, …
– Hoe kom ik tot deze gedachte?
– Wat brengen ze me, helpen ze me verder of niet?

Ik rond steeds af met enkele affirmaties voor mezelf, woorden die me bij staan in het proces waar ik op dat moment inzit. Die me steunen en me vertrouwen geven in de stappen die ik op dat moment neem.

Affirmaties voorbeelden:
– Ik zie mezelf graag.
– Ik kies mijn eigen pad.
– Ik mag vertrouwen op wat er komt.
– Ik omarm mijn lichaam.

Nadien komt er meer rust, voel ik helderheid in mijn denkprocessen. Dan voelt de storm net iets kleiner en ervaar ik terug meer rust in mijn lichaam. Mijn hoofd houdt me dan minder tegen om te zinken in mijn lichaam.

Tijdens een sessie bodywork staan we vaak ook even stil bij jouw denkpatronen. Met welke blik kijk jij naar jezelf op dit moment. Welke gedachtepatronen leven er en welke invloed hebben deze. Hier zijn we ons vaak niet bewust van, wat de invloed is van deze gedachtepatronen in ons dagelijks leven. Samen gaan we dan kijken naar het ontstaan van deze patronen. Dit kan een verhelderd proces zijn en kan je helpen om meer bewustzijn te creëren.

Interesse in een bodywork sessie, kijk even bij mijn aanbod of mail me voor meer info.

Liefs,
Marlies

Welkom

Welkom op mijn blog. Hier neem ik je mee in mijn wereld. Wat ik denk, wat er voor mij werkt, deel ik inspiratie of ga ik dieper in op thema’s. Wil je graag op de hoogte blijven van de blogs die ik schrijf, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief. Daar deel ik mijn blogs die ik nieuw heb geschreven.

Liefs,
Marlies