Circulair leren

Waarom ben ik hier voorstander van? Of kan je een zelfde workshop twee keer volgen?

De natuur werkt op een circulaire manier, elk proces vindt steeds opnieuw plaats. Zo schenk ik aandacht aan de essentie en krijg je die vanaf het begin mee. Door de herhaling komt er steeds meer verdieping, zowel in de inhoud als de verandering in jezelf. Dit proces is anders dan het lineaire leerproces dat we kennen in onze moderne  maatschappij. Dan ontmoet je de essentie pas op het einde van het traject.

Door in te stappen in een groeiproces ga je informatie verzamelen. Je zal tijdens een eerste ervaring, deze basis ervaring opslaan en zo kan je onmiddellijk de geleerde materie toepassen.

Door te herhalen maak je het mogelijk om deze basiservaring te verdiepen en uit te breiden. Zo wordt het praktische toepassen in je dagelijks leven eenvoudiger. Er ontstaat groei en je gaat de materie verder beheersen.

Een ajuin bestaat uit verschillende lagen en indien je tot de kern wil komen, dien je door de verschillende lagen door te gaan. Je mag ze laag per laag afpellen. Dit geldt ook voor jou persoonlijk proces en om steeds meer tot jouw kern te komen.

Een boeiend proces van groei en transformatie. Indien je zin hebt om je hier verder in te verdiepen, steeds wel op de cursussen of in een traject.

Liefs,
Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *