Healing Tao

Tao is de weg van de natuur en het universum. Tijdens Tao ga je ervaren en voelen waar het over gaat. Het gaat over het loskoppelen van de mind en aankomen in je lichaam. Contact maken met wat er werkelijk speelt in je lichaam.

Het taoïsme gaat terug tot ongeveer 600 v.C. met geschriften van Lau-Tse. Het Taoïsme gaat over de weg van de mens, in balans met de natuur. Zonder verzet meegaan met de stroom ying en yang.

Het menselijk lichaam is ook een energiesysteem, dat bestaat uit verschillende Chi-stromen. De chi-stromen in het lichaam zijn te vergelijken met de natuur. Beide zijn ze onderhevig aan veranderingen.

Het leven toont jou steeds de juiste weg.

De Tao maakt de verbinding met de 5 elementen. De elementen die je kan terug vinden in de natuur. Hier aan zijn organen en medianen gekoppeld. Binnen elk kan je ook een levensfase, seizoen, emoties en zintuigen aankoppelen. Je kan op vele domeinen in het leven hier naar terug koppelen. Hiermee komen we in contact met onder andere meditaties van de organen.

Door ons bewust te worden op welk domein er een onbalans is kan je via gerichte oefeningen ervoor zorgen dat er terug meer evenwicht en vitaliteit komt. Door de zelfmassage of de innerlijke glimlach kan je je vast gezette energie weer laten stromen.

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje bij workshop voor mijn aanbod rond Healing Tao!
Workshop – TRAGER LEVEN

Wil je graag meer weten, maar volg je liever geen groepslessen? Contacteer me gerust vrijblijvend voor een persoonlijk traject.

Liefs,
Marlies

*Bron: Healing Tao, Basis Cursus, Liliane Callad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *